Hvad er parodontitis?

Parodontitis, eller paradentose, er en tandsygdom, som skyldes bakteriebelægninger på tænderne. Sygdommen starter med tandkødsbetændelse, der efterfølgende breder sig til knoglen, som tænderne sidder fast i.

Hvordan undgåes parodontitis?

Patienter med parodontitis oplever sjældent symptomer før, at problemet er alvorligt. De første symptomer er blødning fra tandkøbet, men i mere alvorlige tilfælde bliver tænderne løse eller flytter sig. For at undgå parodontitis er grundig mundhygiejne afgørende, og her kan du selv gøre en stor del af arbejdet for at passe på din mund – men det er også vigtigt, med jævne mellemrum, at du får kontrolleret tandkødslommerne og får fjernet bakteriebelægninger og tandsten hos tandlægen.

Rygning kan forværre selv en mild grad af parodontitis.

 

Behandling af parodontitis

Der er forskellige former for parodontitisbehandlinger, som afhænger af alvorsgraden. Hos dinTANDLÆGE Grenaa får vores parodontitispatienter altid en grundig instruering i god mundhygiejne, og derudover får patienterne også lavet en ”dybderensning” af tandkødslommerne. For nogle parodontitispatienter vil det dog være nødvendigt at supplere behandlingen med medicin eller en parodontitis-operation.

Det vigtigste ved parodontitisbehandling er et tæt samarbejde mellem dig og din tandlæge – hvor vi i fælleskab laver en plan for den fremtidige behandling, så vi sikrer dig det bedste, vedvarende resultat.

Andre behandlinger

Book din tid

Er det tid til et besøg hos tandlægen, så book din tid her.

Bestil tid

Vores Priser

Hvad koster en behandling hos tandlægen?
Se priserne på de faste og frie ydelser.
Se priserne